Életképek

Címlap

4 For Europe

A 4 FOR EUROPE európai uniós témájú verseny középiskolások számára. A vetélkedő egy online fordulóból, regionális döntőkből és egy országos döntőből áll.
A vetélkedőre iskolánkból a 10.A osztály négyfős csapata jelentkezett, amelynek tagjai Kaiser Nóra Luca, Kaptás Flóra, Nagy Dorottya és Nyíri Anna Eszter voltak.
Az online forduló az Európai Unióval, különösképpen annak intézményeivel kapcsolatos feladatokból állt, melyeket a verseny weboldalán oldhattak meg a csapatok. Az öt internetes feladat egyike a helyi kulturális örökség bemutatása volt, az elkészült filmet az alábbi címen lehet megnézni: https://www.youtube.com/watch?v=t95dW7c-zes
Az első forduló összesített eredménye alapján minden régióból a 10 legjobb csapat kapott meghívást a regionális döntőkbe. Az országban összesen 170 csapat nevezett a versenyre, ahol a diákjaink az online fordulóban a verseny 3. helyét szerezték meg, így a Nagy Armada csapata is utazhatott a regionális döntőre.
2017. november 20-án a Dél-Alföld 10 csapata Békéscsabán az Europe Direct Iroda épületében mérte össze a tudását. A 2. forduló feladatai nagyon sokrétű ismeretanyagot kértek számon, tudni kellett európai nyelveket írott szövegeket felismerni, hogy mely országokban használnak adott euro érméket, gasztronómiai ismeretek alapján azonosítani az európai országokat, valamint uniós szabályokról és az európai unió rendszeréről szóló tesztkérdésekre válaszolni is. Az utolsó, kreatív forduló igazán színessé tette a vetélkedőt, hiszen a feladat a 2027. évi Európai Unióról szóló rövid jelenet megírása és előadása volt.
A 4 FOR EUROPE a Nagy Armada csapata számára élmény volt, hiszen a verseny során új ismereteket/tudást lehetett szerezni, együttműködésre és csapatmunkára épült, a résztvevők pedig mindvégig jól érezték magukat. (Kaptás Flóra, Berkecz Pál)

     

Ön itt van: Kezdőlap 4 For Europe