Életképek

Címlap

Csiperó - 2018

Mint arról már a médiából értesülhettek olvasóink, iskolánk részt vett a 15. Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozón. Tizenkettő 6-10. osztályos bányais vett részt az ugyanilyen létszámú és korosztályú indiai csoport fogadásában, akik a Mount Carmel Schoolból, Új-Delhiből érkeztek hozzánk. A június 29. és július 9. között Kecskeméten vendégeskedő csoport tagjait a fogadó tanulók családjai szállásolták el, és az összesen 28 fős csoport a hivatalos illetve a Csiperó által szervezett rendezvényeken túl Korsósné Jávorka Zsuzsanna, Labancz István és Máthé Ildikó szervezésében nagyon gazdag programban vehetett részt:

interaktív ismerkedős játékok az iskolában; kerekegyházi kalandpark; Leskowsky-hangszergyűjtemény; Városháza; rajzfilmstúdió; piknik nap a Szabadidőközpontban; budapesti kirándulás: látogatás a Parlamentben, hajókázás a Dunán, Csodák Palotája, Gellért-hegy; Ópusztaszer; a 650 éves Kecskemét ünnepe; farm program Ballószögön; kirándulás a Balatonra: bobozás, balatonfüredi Tagore-sétány, Tihany.

Az indiai csoport verssel és tánccal emelte a megnyitó fényét, közvetlen, kedves, mindenre nyitott hozzáállásukkal pedig gyorsan a fesztivál és a város kedvenceivé váltak. A magyar gyerekek nagyon sokat megtudtak Indiáról, az ottani hétköznapokról és az indiai kultúráról, és valószínűleg tartós barátságokra tettek szert a 10 nap során.  A csoport 2019 őszén tesz viszontlátogatást Új-Delhiben, de már most elmondhatjuk, hogy életre szóló, igazi szemléletformáló kalandban volt részünk!

Ön itt van: Kezdőlap Csiperó - 2018