Életképek

Címlap

FLL verseny - Into Orbit

Elindult a felkészülés a világ egyik legnagyobb kutatási és robotika versenyének 2018/2019-es kihívására, amely az "Into Orbit" fantázianevet kapta. Ahogy a cím is utal rá az idei kihívás az űrkutatással kapcsolatos, és annak is az emberi oldalával.
Iskolánk egyik robotika csapata szerdán Budapesten tett látogatást, ahol egy szakpszichológussal beszélgetett, aki az ESA (Európai Űr Ügynökség) különböző projektjeiben az űrhajósok pszichológiai felkészítésével is foglalkozik. 
Schlosser Károly Kornél a University of Westminster oktatója, kutatója. Kutatási területe a magasan teljesítő személyek pszichológiája, többek között az űrhajósok, élsportolók, éltanulók ...
A 2,5 órás beszélgetés alatt a csapat tagjai nagyon sok mindent megtudhattak az űrhajósokat érő pszichológiai hatásokról, a tervezett Mars misszió emberi kihívásairól.
A kutatásindítónak szánt beszélgetés a résztvevők számára olyan információkkal szolgált, amely sikerrel megalapozza a decemberi versenyre történő felkészülést.
A csapat tagjai:
Coulibaly-Rácz Médea Zília (6.B), Ecsédi Dániel (7.A), Hegedűs Panni (8.B), Józsa Tamara (8.B), Kovács-Bánhalmi Hédi Zita (6.A), Mihalik Sára (7.A), Nagy Korina Vanda (6.A), Nyíri Kata Luca (7.A), Petrányi Lilla (6.A)    
Felkészítő tanár: Kiss Róbert.
 

Ön itt van: Kezdőlap FLL verseny - Into Orbit