Életképek

Címlap

A Semmelweis Egyetem partneriskolája lett iskolánk

2019. február 11-én a Semmelweis Egyetem rektora és öt középiskola igazgatója írt alá együttműködési megállapodást az egyetem partneriskolai programja keretében.
A Semmelweis Egyetem Kerpel-Fronius Ödön Tehetséggondozó Program célja:
Az egyetemnek a legkiválóbb hallgatóit adó, illetve legjobb középiskolákra kiterjedő „outreach" tevékenysége. Az egyetem a felvételi pontszámok, a tanulmányi eredmények és a TDK munka értékelésével évente felméri, hogy mely középiskolákból érkeznek az egyetemre a legjobb hallgatók. Ezen információ és a középiskolák rangsorai alapján az egyetem szempontjából különösen figyelemre méltó középiskolákról egy „target-listát" készít. Ezen középiskolákkal az egyetem szervezett kapcsolatot épít ki. Ennek keretében az egyetem mozgósítja legkiválóbb oktatóit és kutatóit, hogy e középiskolákban figyelemfelkeltő, tudományterületüket és az egyetemet népszerűsítő előadásokat tartsanak. A kiválasztott középiskolákat az egyetem folyamatos információkkal látja el (egyetemi újságok, web-oldalak összekapcsolása, érdeklődő kiváló középiskolás diákok azonosítása, számukra rendszeres elektronikus hírlevelek küldése) és számukra speciális nyitott napokat tart.
Eddig 25 középiskola szerepelt az egyetem partnerei között, ebbe a kiválasztott csoportba került most a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium.

Ön itt van: Kezdőlap A Semmelweis Egyetem partneriskolája lett iskolánk