Életképek

Címlap

XIX. TUDOK Konferencia

2019.02.22-23-án rendezték meg Budapesten a Kutató Diákok Országos Szövetsége szervezésében az egyik legrangosabb kárpát-medencei kutatási verseny hazai tematikus konferenciáját. A XIX. TUDOK Műszaki és Reáltudományi Tematikus Konferencián középiskolás diákok által lebonyolított kutatási projekteket és eredményeiket lehetett bemutatni a szakmai zsűrinek. A diákoknak nem csak bemutatni kellett kutatásukat, hanem a zsűri kérdéseire felelve az adott területen való jártasságukat is bizonyították, amely gyakorlatilag a projektek védése volt.
A több hónapos felkészülési munka eredményeként nagyon színvonalas, a közoktatásban tanított oktatási tartalmat messze meghaladó tudás tükröződött valamennyi bemutatott projektnél. Már a tematikus konferenciára való bekerülést is egy előzetes szűrés előzte meg, amely során rövid kutatási összefoglaló alapján döntött a zsűri a bejutásról.
A verseny tétje a kárpát-medencei döntőbe jutás volt, ahol a hazai és határon túli diákok mérik össze tudásukat és mutatják be a lebonyolított kutatási projektjeiket. A tárgyjutalmak mellett felvételi többletpontok és a felsőoktatási kutatási projektekbe való bekapcsolódás lehetősége is szerepel a díjak között.
A Bányaiból egy csapatunk képviselte műszaki területen iskolánkat. Az egyetemi oktatókból, középiskolai tanárokból és műszaki cégek kutatási szakembereiből álló zsűri döntése alapján a csapat bejutott a szentesi nemzetközi döntőben.
A Kecskeméti Bányai Júlia Gimnáziumból Kaptás Flóra és Venyingi Fanni 11. évfolyamos tanulók „Rajintelligencia alapú terepfelderítés” című robotok biológiai minták alapján történő együttműködésére épülő projektjével vívta ki a jogot a nemzetközi szereplésre.
Felkészítő tanár: Kiss Róbert.

Ön itt van: Kezdőlap XIX. TUDOK Konferencia