Életképek

Címlap

FLL - területi döntő

2020.01.10-én rendezték meg Tatabányán a First Lego League nemzetközi robotika és kutatási verseny területi döntőjét. A versenyen négy kategóriában értékelik a csapatok felkészültségét adott témában. Az idei téma a "City Shaper" címet kapta, ami a városon belüli építészeti kihívásokat takarta. A csapatoknak a témához kapcsolódó tesztpályán kitűzött feladatok megoldására kellett robotot építeni és programozni, valamint az előzetesen lebonyolított kutatásukat bemutatni a szakmai zsűrinek.
A Bányai 8 fős csapata fegyelmezett versenyzéssel csapatmunka kategóriában 1. helyezést; robotdesign kategóriában 2. helyezést (ez a csapat által tervezett, épített és programozott robot hardver és szoftver megvalósítását jelenti); kutatási prezentáció kategóriában 3. helyezést és robot game kategóriában 4. helyezést ért el. Az összesített pontversenyben 2. helyen zárta a csapat az egész napos versenyt.
A csapat tagjai:
Coulibaly-Rácz Médea Zília (7.B), Ecsédi Dániel (8.A), Kovács-Bánhalmi Hédi (7.A), Mihalik Sára (8.A), Nagy Korina Vanda (7.A), Nyíri Kata Luca (8.A), Petrányi Lilla (7.A), Rácz Boglárka (8.B).
Felkészítő tanárok: Kiss Róbert, Máthé Ildikó.

Ön itt van: Kezdőlap FLL - területi döntő