Életképek

Címlap

TÉVES INFORMÁCIÓ TERJED!

Tájékoztató szülőknek a jelentkezésről és a szóbeli felvételiről

Tisztelt Szülők!

Tudomásunkra jutott, hogy a nyolcosztályos gimnáziumi írásbeli vizsgák eredményének megismerése után olyan információ terjedt el a szülők között, hogy akinek az írásbeli dolgozatainak eredménye nem éri el a 60 %-ot, azt nem hívja be az iskola szóbeli vizsgára.

Jelzem, hogy ez az információ téves.

Az iskola egyébként ezt nem is teheti meg, ha ezt az október végén nyilvánosságra hozott felvételi tájékoztatója nem tartalmazza. (Iskolánk soha nem is folytatott ilyen gyakorlatot.) Vagyis minden tanulót, aki

- az írásbeli vizsgadolgozatokat megírta, és
- benyújtja február 19-éig a végleges jelentkezési lapot,

az írásbeli dolgozatok eredményétől függetlenül behívunk a szóbeli vizsgára március 5-ére vagy 6-ára.
(Egyúttal kérjük, hogy aki március 5-én 14 órától a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen vesz részt, az jelezze a jelentkezési lap megjegyzés rovatában, hogy csak pénteken délelőtt, vagy szombaton tud jönni a szóbeli felvételire!)
Várjuk a jelentkezési lapokat!

Kecskemét, 2021. január 29.           Dr. Lukács Lajos
                                                     intézményvezető

 

Tájékoztatásul: A jelentkezés módja az Oktatási Hivatal honlapján a következő helyen található meg: oktatas.hu > Köznevelés > Középfokú felvételi eljárás > Tájékoztató felvételizőknek > Aktuális beiskolázási időszak (2020/2021.tanév) > Az egyéni jelentkezés menete a 2020/2021. tanévben zajló középfokú felvételi eljárás során (A lap közepén: KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program egyéni jelentkezők számára)

     

Ön itt van: Kezdőlap TÉVES INFORMÁCIÓ TERJED!