Életképek

Címlap

Tájékoztató

Tájékoztató a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnáziumban érettségiző diákok számára

1. Általános tudnivalók
- A középszinten és az emelt szinten vizsgázók épületbe történő beléptetése a nagyobb csoportosulás elkerülése érdekében más-más időpontban, illetve más-más bejáraton keresztül történik.
- A vizsgaidőszak első hetében (magyar, matematika, történelem és idegen nyelv érettségi napján) az emelt szinten vizsgázók a Bihar utcai kapun keresztül érkeznek az intézmény udvarára és a beléptetésük az épületbe 8:15 - 8:20 között az udvari bejáraton keresztül történik. A középszinten érettségizők 8:25 - 8:30 között az iskola főbejáratán keresztül jutnak be az intézménybe.
- A vizsgaidőszak többi napján a beléptetés ugyanilyen módon, de eltérő időpontban 7:15 és 7:30 között történik.
- Az érettségizők az utcán, az iskola környékén, az udvaron ne csoportosuljanak és tartsák be egymás között a 1,5 m-es távolságot!
- Mindenki számára kötelező a maszk viselése! Az épületben illetve a teremben történő mozgás kizárólag maszkban lehetséges, a maszkot a vizsgázó csak a vizsgateremben a helyén ülve veheti le.
- Belépéskor megmérjük a vizsgázók testhőmérsékletét és használniuk kell a kihelyezett kézfertőtlenítőt.
- Az intézmény biztosítja mindazokat a segédeszközöket, amelyeket a vizsgaszabályzat a vizsgahelyszín számára előír. Ezek biztonságos használatáról a felügyelő tanárok fognak tájékoztatást adni.
- Azokról a segédeszközökről, amelyekről a vizsgázónak kell gondoskodnia, feltétlenül tájékozódjon az érettségiző az adott tárgy vizsga leírásából. Ebben az esetben ugyanis csak saját eszközt használhat, semmilyen segédeszközt, tollat, számológépet, atlaszt, függvénytáblát, papírzsebkendőt, stb. nem adhatnak át egymásnak a vizsgázók.
- Kérjük, lehetőleg minél kevesebb szükségtelen felszerelést (kabala, élelmiszer, ital) hozzanak a vizsgára. A mobiltelefont a vizsga alatt az előírásoknak megfelelően, kikapcsolt állapotban ki kell tenni egy külön padra.
- Minden vizsgára feltétlenül hozza magával a személyi igazolványát!
- A vizsgatermekben és a mosdókban alkoholos kézfertőtlenítő áll rendelkezésre, a vizsgázó a terem minden elhagyásakor (mosdóba menet) és minden visszaérkezéskor fertőtlenítse a kezét!
- A vizsgatermeket minden vizsganapon a vizsgák előtt fertőtlenítik.
- A vizsga befejezése után az iskola épületét azonnal el kell hagynia a vizsgázónak. Kérjük, hogy az udvaron és az épület környékén se csoportosuljanak, a vizsga tapasztalatait ne személyes találkozás útján beszéljék meg!


Kérjük, hogy saját maguk, társaik, családjuk és az intézmény dolgozói egészségének megőrzése érdekében az érettségi alatt is tartsák be a szükséges egészségügyi megelőző intézkedéseket, szabályokat.

Sikeres érettségi vizsgát és jó egészséget kívánunk mindenkinek!

Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium

     

Ön itt van: Kezdőlap Tájékoztató