Városi Kémia Szakkör

Szeretnél részt venni a Szervetlen Szeánszokon?
Szeretnél tagja lenni a Titán csoportnak?

Szeretettel várunk minden érdeklődőt az INGYENES Városi Kémia Szakkörön a Bányai Júlia Gimnáziumban, hétfőnként 16:00-17:30-ig.
A szakkört Labancz István tanár úr tartja, aki emelt szinten (olykor versenyszinten) tárgyalja, magyarázza, kísérletekkel mutatja be a szervetlen kémia csodálatos világát.
A tanár úr fontosnak tartja megismertetni a diákokkal a kémiának minél több hétköznapi vonatkozását és gyakorlati felhasználását.

Magyarországi Diáklaborok Egyesülete

A 2017-ben megalakult Magyarországi Diáklaborok Egyesülete azon munkálkodik, hogy a diáklaborok megfelelő helyet foglaljanak el a természettudományos oktatásban és elismert eszközei lehessenek a környezettudatos szemléletformálásnak.

Az egyesület tevékenységét ekképpen határozta meg:

Tárt Kapu Program

2019- ben is megrendezésre került a Tárt Kapu Program keretében iskolánk nyílt napja, ami ismételten sok érdeklődőt vonzott. A felvételi előtt álló gyermekek és szüleik a laboratóriumunkat és érdekes kémiai, fizikai és biológiai kísérleteket ismerhettek meg, amiben diákjaink is segédkeztek.

2020.01.22.

Tárt kapu 2014-ben

A tavalyi sikerek után ismételten kinyitotta kapuit a labor az érdeklődő gyermekek és felnőttek számára kémia, biológia és fizika témakörben.

(Kecskemét, 2014.11.15)

Kutatók éjszakája a Bányaiban.

Jöttek, láttak, kipróbálták.

Első természettudományos szakmai nap a Bányai Júlia Gimnáziumban

Első természettudományos szakmai napElső természettudományos szakmai nap a Gimnáziumban.

Tárt kapu 2013-ban

2013-ban megrendeztük első Tárt kapu nevezetű nyílt napot kémia területén belül, amely három előadásban zajlott. Az előadó maga Vargáné Hajdú Mária laborvezető asszony, illetve segítője Gál Zsanett laboratóriumi munkatárs volt. Az ide látogatók megtanulhatták hogyan tudnak egy gumikesztyűt felfújni háztartásokban megtalálható szódabikarbóna és ételecet segítségével. Hogyan mentsenek ki jégkockát vízzel teli pohárból egy madzag segítségével.

Chemgeneration

CHAIN REACTION.

A labor hamarosan megnyitja kapuit

A TÁMOP-3.1.3.-10/2-2010-006 projektben a különféle infrastruktúrális beruházások után hamarosan lehet majd a labort természettudományi célokra használni.

Oldalak

Subscribe to Természettudományos Labor RSS